lunes, 30 de noviembre de 2015

Flipped Classroom

Gràcies a la importància que estan guanyant actualment les noves tecnologies, ha sorgit una metodologia educativa anomenada "Flipped Classroom". En aquesta es canvia totalment el concepte de classe en què el professor explica, els alumnes escolten i a casa fan els deures, doncs el que es vol és que els alumnes adquireixin a casa els conceptes bàsics a través de videos, textos...  que després es treballaran a classe mitjançant activitats, treballs...

Realment pensem que és una metodologia innovadora i que tracta d'individualitzar el màxim possible l'atenció del professor, que adquireix un rol més d'orientador en l'aprenentatge. Tot i això també hi ha aspectes negatius en els que s'ha de treballar, ja que no tots els nens i famílies es podran permetre un ordinador o tindran accés a un sempre i dificulta la tasca de l'adquisició dels conceptes bàsics que es treballen fora de classe, i això fa augmentar l'exclusió social que finalment sentiran aquests alumnes. A més exigeix una responsabilitat per part de l'alumne i la família (si es tracta d'alumnes més petits) de mirar cada dia el contingut a casa i no es garanteix que tots els alumnes s'ho mirin sempre tot, molts preferiran fer una altra cosa en lloc de posar-se a mirar o fer coses de classe.

Amb tot el que hem expossat sobre el tema, creiem que la proposta és bona, però que encara s'ha de treballar per aconseguir millors resultats per evitar que hi hagi exclusió o irresponsabilitat per part de l'alumne o la família a l'hora de mirar es continguts a casa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario